World EV Parade. En oppsummering

Den 31.08.2013 ble det satt en ny verdensrekord i Oslo med 260,5 el-biler i en el-bil parade som gikk i fra Skar innerst i Maridalen, og endte opp på Rådhusplassen i Oslo sentrum. Teknisk arrangør og initiativtaker til arrangementet var  Industristiftelsen Electric Vehicle Union og Norsk Elbilforening

Vi var selvfølgelig med på dette 🙂

Skar Maridalen oversiktSkar Maridalen kolonne

Vi ankom Skar i øsende regnvær rundt kl. 12:30. Det så litt svart ut for å bli et hyggelig arrangement rent værmessig, men dette forandret seg fort. Vi trasket rundt på plassen, tok bilder av biler, og snakket med folk. Kl. 13:45 var det ”last minute” briefing, og vi fikk vite detaljene rundt hva som skulle skje. Skydekket sprakk samtidig, og solen kom frem fra himmelen i all sin prakt.

El-bil kolonne gamle Maridalsvei

Ca. Kl. 14:20 startet kolonnen. Den fulgte gamle Maridalsvei. Her var det  målepunkter langs veien. Da disse var passert, var det bare å fortsette videre ned mot Rådhusplassen, ved å følge ruten vi hadde fått tildelt. På Rådhusplassen ble vi tildelt parkeringsplass. Så var det bare å vente på at det offisielle arrangementet skulle starte.

 

 

El-bil oppstilling RådhusplassenDet var rigget til scene og lyd, og det så ut til å bli et morsomt arrangement. Dessverre ble det litt langtekkelig, spesielt for de minste. Det var mange som holdt appell, Da Heikki Holmås (SV) entret scenen viftende med et SV flagg, syntes jeg at arrangementet ble litt for politisk vridd. Dette var trist siden arrangementet handler om miljø, og tilrettelegging for El-bilen i samfunnet, og ikke en politisk arena for noen få politikere. El-bil og miljø gjelder for alle uavhengig av partitilhørighet.

Tale
Jonas Gahr Støre holder tale

Kort oppsummert så var det en fantastisk dag litt utenom det vanlige. Høydepunktet var selve paraden, og verdensrekordforsøket. Her har arrangøren virkelig stått på for å gjøre dette mulig. Vi skylder alle en stor takk til arrangørene for dette. Det offisielle arrangementet etterpå var etter min mening litt for spekket av taler. Det var mange deltagere som hadde forlatt Rådhusplassen da selve prisen skulle deles ut. Dette var dumt. De som hadde dratt gikk virkelig glipp av en “showmann” ved navn Christian Ringnes, som gjorde prisutdelingen til et av de største høydepunktene under arrangementet. Har du ikke allerede fått med deg videoen av dette, kan du følge denne linken.

Jeg håper også at bilprodusentene kommer litt mer på banen ved senere arrangementer av denne typen. Hadde de hatt en stand på rådhusplassen, så hadde jo dette arrangementet vært en gylden mulighet til å promotere sine el-bil modeller enda mer. Det som tydelig kom frem denne dagen, var at el-bil ikke er en sær greie for spesielt interesserte lengre. Den er i ferd med å bli hverdagslig og allemannseie. Jeg vil med dette ønske Electric Vehicle Union,  Norsk Elbilforening og alle andre som jobber med utvikling og tilrettelegging av el-bilen i samfunnet lykke til videre i det viktige arbeidet. Jeg har vært el-bil eier i over et år nå og er superfornøyd 🙂

Ola Elvestuen (V) motar prisen
Ola Elvestuen (V) motar prisen

Se flere bilder fra arrangementet ved å trykke her

Se hele el-bil paraden på filmen under

Kilde: Tesla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *