Ut i hagen igjen

Våren har kommet unormalt tidlig i år og det er på tide å trekke ut for å gjøre opp status etter vinterens herjinger. Jeg bor sammen med min kjæreste og katt i et hus på Nordby i Rælingen. Vi flyttet hit høsten 2010 og har således allerede hatt en sommer på å modifisere innendørs og utendørs. Ting er derimot ikke gjort i en fei og en ting som er helt sikkert…Har du hus har du jobb…til evig tid.

I fjor la vi ny takpapp på ene halvdelen av taket. Denne var dårlig fordi forrige eier kun la ny takpapp på andre siden i forbindelse med et påbygg. Så snauet vi busker og kratt fordi forrige eier var glad i at ting grodde. Vi liker det beplantet, men med måte. Hagedamm har vi også anlagt men den ble ikke ferdig i fjor så her må vi gå på igjen nå.

I morgen (i dag) har jeg tenkt til å prøve en ny form for organisk gjødsel som jeg er ganske sikker på at du ikke får kjøpt over disk. Dette dreier seg om et biprodukt av matavfallsanlegget vi har på jobben. Matavfallet puttes inn i ene enden av maskinen og etter noen timer kommer det ut igjen i andre enden som et produkt som minner om en blanding av jord, aske og kakaopulver. Det brukes visst nok av folk som driver med økologisk jordbruk og produktet skal være bra bortsett fra en ting.

Det sies at det tiltrekker seg massevis av fugler. Dette kan jo bli et problem både for oss og for naboene dersom det tar av. Tenkte derfor å ikke legge det ut over hele hagen i første omgang. Begynner heller i det små med et blomsterbed og ser hva som skjer. Kan jo hende at katta får det morsomt da. Stay tuned og god natt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *