Devold er en norsk klesprodusent hjemmehørende i Langevåg i Norge. I “The Devold Protection Challenge” viser de at de tar beskyttelsestøy på alvor.
De fleste kjenner Devold som produsent av ullundertøy, og de har vært i markedet lenge. Ole Andreas Devold grunnla bedriften i 1853, noe som gjør dem til den eldste produsenten av strikkede plagg i Norge. Målsetningen har bestandig vært den samme – å skape klær av høy kvalitet som beskytter mennesker mot vær og vind.
Devold jobber i dag innen to satsingsområder; Devold sport og fritidsbekledning, og Devold vernebekledning. Det er sistnevnte denne artikkelen skal dreie seg om.
I 1969 startet Devold protection sin produksjon av undertøy, mellombekledning og sokker som er designet for å beskytte brukerne mot kulde, varme, flammer og metallsprut.
Flammehemmende produkter fra Devold Protection, var de første i Europa som ble godkjent i henhold til europeisk norm – EN 531 og de svenske bransjekravene for lysbue – EBR. De var også først til å få ENV 50354 godkjenning på naturfiber.
Devold protection Challenge
12.oktober 2013 var Devold Protection på Helsetkopen på Nordvestlandet for å utføre en annerledes produkttesting. Der fikk de bekreftet at plaggene er laget for tøffe utfordringer. Testen gikk ut på å sette fyr på en basehopper, før han kastet seg ut I et spektakulært 1200 meters fritt fall.
“Det som bekymrer meg mest er pilotskjermen (som åpner fallskjermen). Hvis pilotskjermen blir brent, vil den kanskje ikke fungere”. Sier stuntmann Tom Erik Heiman før han skal til å hive seg utfor.
Det vil for de fleste oppfattes som galskap å finne på et slikt stunt. Basehopping i seg selv er farlig om man ikke skal krydre det ekstra med å tenne på bashopperen i tillegg.
Trond Sleipnes, Marketing Director i Devold of Norway AS, forklarer stuntet med at det er nettopp i situasjoner der liv og helse står på spill, at produktene deres kan utgjøre en forskjell. Han forklarer videre at filmen beviser at Devold Protection produktene, takler de absolutt tøffeste utfordringene. Produktene ble satt i en situasjon der de måtte fungere. Dette var Sleipnes derimot trygg på at de ville gjøre. Han forklarer videre at gjennom denne testen ønsket de å teste produktene og egenskapene i en setting der det ikke er rom for feil, der stressnivået er høyt, og aktøren må ha full fokus på oppgaven som skal gjøres.
I videoen under kan man se testen og hvordan det gikk.
Innlegget er sponset av Devold Protection