Test av Mosquito Magnet

Denne sommeren har vært et mareritt når det gjelder mygg der jeg bor. Det begynte rett etter 17. mai, og de siste ukene har det nesten ikke vært mulig å bevege seg ute, eller å ha vinduene oppe, da myggen kommer inn overalt.  Det er lenge siden jeg har klasket så mye mygg som nå. Jeg har ikke opplevd verre siden jeg var langt nord i Norge for mange år siden.

mosquito_magnet_05.07.14

Jeg har nå fått muligheten til å prøve ut et produkt som heter Mosquito Magnet. Dette er visst nok den rene drapsmaskinen når det kommer til å bekjempe mygg, knott og andre blodsugende skapninger. I følge produsenten, skal denne maskinen nær sagt utrydde disse dyrene i en omkrets på 4 mål. Maskinen er satt opp, og jeg venter spent mens jeg fortsetter å klaske mygg.

Mosquito Magnet kommer i flere versjoner. Jeg tester grunnmodellen ”patriot”. Denne kommer med el-tilkobling via kabel. Du får modeller med både batteri og wifi for de som skulle være interessert i slikt. Prisen blir deretter.

Virkemåte:

Mosquito Magnet lokker mygg,  knott og andre blodsugende insekter til seg, ved å etterligne menneskets lukt og pust. Myggen blir sugd inn i maskinen, hvor den dehydrerer og dør. Målet med dette er å utslette flest mulig mygg i et område. Andre produkter på markedet jager myggen bort. De dreper den ikke. Her dør myggen, og man hindrer den fra å legge egg, og produksjon av ny mygg opphører.

Ved hjelp av tilkoblet propangassfalske, produserer og sprer Mosquito Magnet konsentrerte mengder karbondioksid (Co2), som mennesker naturlig utånder, i områder hvor myggen formerer seg. Mygg og knott lokkes dermed mot fellen – og ikke mot mennesker. Når insektene lokkes mot fellen, blir de dratt nærmere av en patentert duft som simulerer den lukten menneskers hud utsonder. Denne duften produseres ved hjelp av Octenol tabletter, som settes inn i maskinen. Insektene blir deretter støvsugd inn i et nett, gjennom det patenterte systemet som kalles Cunter Flow Teknologi. Der dehydrerer de og dør. Insektene samles i nettet som sitter på siden av maskinen. Når dette nettet er fullt, tar man det enkelt ut, sørger for at all myggen er død, renser det og setter det på plass igjen. Det kan være en fordel å skaffe et ekstra nett, for å slippe nedetid på myggmaskinen. Det har jeg gjort. En 9 kg propanflaske skal holde til ca. 21 dagers drift. Det samme gjelder Octenol tablettene. Bortsett fra bytte av gass og tabletter, skal det være lite vedlikehold på dette produktet.

Da venter jeg spent på hva som skjer videre. Oppdatering kommer.

Oppdatert: Se resultat av testen her

Kilde: Noragent    Mosquito Magnet

Share