Test av Mosquito Magnet – konklusjon

mosquito_magnet_05.07.14

Oppdatert versjon av testen kan du lese på Hobbyisten sin hjemmeside.

For en uke siden startet, jeg testen av produktet Mosquito Magnet. Dette er en seriøs myggfjerner, som eliminerer myggproblemer i en radius på opp til 4 mål.

Mosquito Magnet lokker mygg, knott og andre blodsugende insekter til seg, ved å etterligne menneskets lukt og pust. Myggen blir sugd inn i maskinen, hvor den dehydrerer og dør. Målet med dette er å utslette flest mulig mygg i et område. Andre produkter på markedet jager myggen bort. De dreper den ikke. Her dør myggen, og man hindrer den fra å legge egg, og produksjon av ny mygg opphører.

Ved hjelp av tilkoblet propangassfalske, produserer og sprer Mosquito Magnet konsentrerte mengder karbondioksid (Co2), som mennesker naturlig utånder, i områder hvor myggen formerer seg. Mygg og knott lokkes dermed mot fellen – og ikke mot mennesker. Når insektene lokkes mot fellen, blir de dratt nærmere av en patentert duft som simulerer den lukten menneskers hud utsonder. Denne duften produseres ved hjelp av Octenol tabletter, som settes inn i maskinen. Insektene blir deretter støvsugd inn i et nett, gjennom det patenterte systemet som kalles Cunter Flow Teknologi. Der dehydrerer de og dør. Insektene samles i nettet som sitter på siden av maskinen. Når dette nettet er fullt, tar man det enkelt ut, sørger for at all myggen er død, renser det og setter det på plass igjen. Det kan være en fordel å skaffe et ekstra nett, for å slippe nedetid på myggmaskinen. Det har jeg gjort. En 9 kg propanflaske skal holde til ca. 21 dagers drift. Det samme gjelder Octenol tablettene. Bortsett fra bytte av gass og tabletter, skal det være lite vedlikehold på dette produktet.

Mosquito_magnet_13.07.14Allerede etter en uke, merker vi en tydelig forskjell i myggbestanden. Det ble litt frem og tilbake angående plassering. Ville først ha den på verandaen under tak. Dette var lite effektivt. Da jeg omsider fulgte bruksanvisningen, og satte den ute i hagen nær busker og kratt, begynte den virkelig å imponere. Allerede første kveld, var det svart av mygg i nettet. Etter en uke ser nettet ut som på bildet. Det er igjen mulig å sitte ute på verandaen, og å ha vinduet oppe, uten å bli torpedert av blodtørstige mygg og knott. De som er igjen, velger stort sett en sikker død i myggmaskinen fremfor oss. Bildet viser altså fangsten etter en ukes drift. Dette er mange tusen mygg. Det er helt utrolig å se hvor mange mygg denne maskinen har tatt kverken på. Ringvirkningene av dette er jo helt klar. Disse myggene, som er hunmygger, skulle etter planen lagt nye egg før de døde. Det får de ikke gjort, og myggbestanden er redusert betraktlig. Hannmygger suger ikke blod og blir ikke lokket i fellen.

Konklusjon:

Mosquito Magnet kan jeg anbefale på det varmeste til alle som har problemer med mygg og knott. Jeg var skeptisk, og til den prisen bør den virke bra. Det gjør den helt klart. Den selges i jernvareforetninger og byggevarehus. Det tar 4-6 uker fra maskinen startes til den har drept all mygg i nabolaget. Det anbefales å starte myggmaskinen tildlig på våren, før myggen har begynt å klekke. Da får man best effekt.

Obs…Plasser myggmaskinen et lite stykke unna der du oppholder deg. Naturlig nok tiltrekker den seg horder av mygg, og akkurat der den står vil du ikke være.

Oppdatert versjon av testen kan du lese på Hobbyisten sin hjemmeside.

Kilde: Noragent    Mosquito Magnet

Share