Ladestasjoner fra Fortum på Strømmen storsenter holder ikke mål

Fortumladestolpe

På Strømmen storsenter har Fortum satt opp noen fancy ladestasjoner. Disse er tydeligvis en tragedie. Jeg har prøvd dem to ganger og måtte ha bistand begge gangene

1. gang var tidligere i vinter da de var helt nye. Jeg sendte SMS start, fikk åpnet boksen, plugget inn og gikk for å handle. Da jeg kom ut igjen og sendte SMS stopp, Fikk jeg feilmelding. Prøvde mange ganger men ikke pokkern. Senteret var i ferd med å stenge og ingen der var interessert i å hjelpe meg, for de skulle hjem. Nå begynte jeg å bli sint og fortvilet. Hva gjør jeg? Fikk etter mye om og men kontakt med Fortum sin “kundtjenst” i Sverige. Etter ca. en halv times venting bla. fordi kundebehandleren ikke skjønte hva jeg sa, gikk boksen endelig opp. Jeg sverget på aldri å bruke disse ladere igjen.

Det har jeg heller ikke gjort før i går. I beste åpningstid tok jeg sjansen. Plugget inn bilen og gikk for å handle. En times tid senere kom jeg tilbake. Da la jeg merke til 3 NOKAS vektere som stod rundt el-bilene. En av dem hadde brekkjern. Flere personer hadde da akkurat samme problem som jeg opplevet tidligere i vinter. Herregud tenkte jeg. Jeg ba dem vente til jeg hadde fått løst ut laderen min, men neida. Samme feil som sist. Disse hyggelige vekterne hadde måttet hjelpe flere el-bilister med å få tilbake laderne sine. Bryt opp dritten hadde senterledelsen gitt dem beskjed om. Jeg fikk også igjen min lader ved hjelp av vekter og brekkjern.

Mitt spørsmål da er følgende: Hva er vitsen med disse laderne? Det holder da med å montere en stikkontakt i veggen. Hvorfor skal det montere noe som er så dyrt, avansert og fancy at det ikke virker i det hele tatt? Disse ladestasjonene må jo ha kostet flesk og er jo helt ubrukelige. Argumentasjonen var at det var sikrere å lade på denne måten fordi ingen kunne stjele laderen din. Et lite rykk med brekkjernet og døra var åpen, så den argumentasjonen holder ikke.

Anbefaler på det sterkeste å unngå disse ladestasjonene dersom du ikke har med deg brekkjernet. Jeg sverger til stikkontakt montert på vegg på sånne steder. Det enkleste er ofte det beste.

Bildekilde: http://www.gronnbil.no

Share