Hurtigladere fra Tesla

020913 Tesla model S

Tesla hurtigladere representerer den mest avanserte ladeteknologien i verden. De er i stand til å lade Model S hele 20 ganger raskere enn de fleste offentlige ladestasjoner. De vil snart lansere 120 kW hurtigladere, som er 33% raskere enn  nåværende versjon, og kan lade til 50% på bare 20 minutter helt gratis. Det fungerer ved at laderen leverer DC vekslelstrøm direkte til batteriet, ved hjelp av spesielle kabler som omgår ladeutstyret ombord.

ladestasjonene benytter tak dekket med solcellepaneler, for å oppveie energibruk og for å gi skygge. I løpet av de neste årene planlegger Tesla å dekke flere stasjoner i solrike områder med solenergi tak, som en del av  engasjementet for å ta vare på miljøet.

En riktig utstyrt Model S kan lade gratis på alle Teslas hurtigladere etterhvert som de blir etablert, i motsetning til bensinstasjoner og andre tilbydere av hurtigladere, som krever at du betaler for hver lading. Hurtiglading er inkludert i alle Model S med en 85 kWh batteripakke, og kan legges til alle 60 kWh batteripakke mot et ekstra kostnad hvis utstyr skal ettermonteres.

020913 tesla hurtiglader

Optimal lading

Den raskeste måten å lade en Model S på, er å lade til 80 prosent, noe som er mer enn nok for å reise mellom hurtigladestasjonene. Å lade de siste 20 prosentene, tar omtrent like lang tid som de første 80 prosentene. Dette på grunn av en nødvendig reduksjon i ladestrømen for å hjelpe topp-off cellene. Det er litt som å strupe ned en kran for å fylle et glass med vann til toppen uten å søle.

Kilde: http://teslamotors.com

Share