El-bil 7 måneder etter kjøp

iMiev dashboard

Da er det på tide med en liten oppdatering på el-bil fronten. Jeg har nå vært eier av en el-bil i 7 måneder. Jeg kan ikke si annet enn at jeg er meget fornøyd. Bilen går uten problemer. Jeg har ikke noen følelese av at jeg kjører noe annet enn en helt vanlig småbil, bortsett fra at motorduren er fraværende, og jeg må «tanke» noe oftere enn med en vanlig fossilbil. En av de største ulempene er at jeg ikke akkurat kan legge ut på langtur i denne bilen, og vinteren merkes godt i form av enda kortere kjørelengde. Men fordelene slår ulempene så til de grader. Før tok jeg bussen til jobben for å spare penger på dyr bensin, slippe kø og bompengeavgift. Med elbilen sparer jeg ca 1 og 1/2 time i reisetid frem og tilbake til jobb hver dag, fordi jeg durer forbi køen i buss og taxifila, og jeg sparer 25 kr hver dag i bompenger, fordi dette er gratis når man har el-bil. Det verste som har skjedd med denne bilen er en punktering, men dette kunne skjedd med både buss og fosilbil også.

Når det gjelder rekkevidden på bilen, så har jeg konkludert med at dette er det minste problemet. 99% av mine bilturer er under 10 mil. Dette betyr at 99 turer av 100 kan gjøres med el-bilen. Dette betyr igjen at det som skulle være bil nr, 2, nemlig el-bilen, har blitt bil nr,1. Det som skulle vært bil nr,1, har blitt bil nr 2. Fossilbilen har stått i hele vinter bortsett fra 3 turer til Sverige. Ulempen med dette er at fossilbilen har stått seg ihjel, og en rekke varsellamper lyser i dashen når jeg starter den opp. Dette får vi se nærmere på til våren.

Så har vi miljøaspektet. Jeg må være ærlig og si at mine personlige motiver går foran miljøet. Jeg har ikke kjøpt el-bil først og fremst for å spare miljøet. Totalt sett så er vel ikke en el-bil spesielt mer miljøvennlig enn en fosslibil hvis man ser på hele livssyklusen til bilen, fra produksjon til destruksjon. Lokalforurensningen derimot går ned når man kjører el-bil. Derfor er bivirkningene av mine motiver at jeg er med på å redusere lokalforurensningen der jeg ferdes og det er jo fint.

Til alle lesere: El-bil anbefales på det varmeste. Hilsen en som har prøvd og er fornøyd.

Bildekilde: http://www.autozeitung.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *