El-bil 13 måneder etter kjøp

Den 31. august 2012 ble jeg stolt eier av ny El-bil. Bilen var en  Mitsubishi i-MiEV . Sist gang jeg skrev om mine opplevelser rundt bilen, var 7 måneder etter kjøp. Inntrykket har ikke endret seg mye, og jeg er forsatt veldig fornøyd.

2 ting har skjedd:

Bilen har vært på 20.000 km service. Jeg er ikke helt sikker på hva jeg betalte for. Bilen har jo ikke olje,tennplugger og alt det andre som fosilbilen er utsyrt med. Fikk ikke engang rapport etter batteridiagnostikken, noe jeg er I krangel med Motorforum på Kjeller for å få enda. Jeg skal ha det! Hvordan kan jeg ellers ha kontroll på tilstanden på batteriene i garantitiden? Tror nok dette verkstedet må se seg om etter andre kunder enn meg I fremtiden. Tror ikke de helt skjønner seg på biler og kundebehandling generellt, men dette kommer jeg tilbake til I et senere innlegg. Jeg fikk nytt pollenfilter og vindusspylervæske da.

Da jeg kjøpte bilen I fjor, var el-bil fortsatt en sær greie for spesielt interesserte. Folk så fortsatt litt rart på deg og rynket på nesen, hvis du fortalte varmt om el-bil. El-bilen var I folks øyne en bitteliten iskald og livfarlig boks, som laget kø på motorveien, og som sinket bussene I kollektivfeltet. Det inntrykket har forandret seg hos folk flest. Jeg blir ofte stoppet opp på parkeringsplasser av folk som ivrig stiller spørsmål, og som seriøst vurerer å skaffe seg el-bil selv. Denne utviklingen er det morsomt å være med  å se på nært hold. El-bil har blitt tøft. Det er jo økningen I antallet solgte el-biler et levende bevis på. El-biler stod for 6% av det totale bilsalget i august 2013, mot 3,6% i samme måned året før.

Ellers er det fortsatt like morsomt å suse forbi køen i rusjen I buss og taxifeltet som det var da jeg fikk bilen. Lurer på hvor mange timer reisetid jeg har spart på dette totalt?

Se video av Christian Ringnes sin uhemmede skryt av el-bilen under utdelingen av verdensrekordtrofeene, etter at Oslo stakk av med verdensrekorden i antall el-biler i en parade i august.

Kilde: Espen Frithjofsen ebloggvideo

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *