Bli med på å sette verdensrekord med El-bil

 

worldev parade

Oslo påstås å være Norges el-bil hovedstad. Byen har det desidert best utbygde nettverket for lading av el-biler. Her og i landet ellers kan du som el-bilist benytte deg av goder som gratis parkering på offentlige parkeringsplasser, gratis lading på plasser med ladestasjoner, kjøre i kollektivfeltet og passere gratis i bomstasjonene. El-biler er også fritatt for moms og miljøavgifter, og årsavgiften er ikke høyere enn på en moped.

Lørdag 31. august skal en markering av at Oslo er verdens el-bil hovedstad gå av stabelen. Industristiftelsen Electric Vehicle Union (EVU) er teknisk arrangør og initiativtaker til arrangementet. Meningen er å samle over 225 el-biler I en parade som skal gå I fra innerst I Maridalen, og ned til rådhusplassen. Klarer man å samle dette antallet biler, slår man den forrige verdensrekorden som ble satt av bilprodusenten Nissan på testbanen Silverstone circuit utenfor London 24. november 2012.

Arrangementet starter lørdag 31. august kl. 13:00 på p-plassen på Skar, innerst i Maridalen. Paraden vil starte kl. 14:15 og vil gå langs «Gamle Maridalsvei» ned til Maridalsvannet, og videre ned mot krysset Kjelsåsveien. Her vil paradedeltakerne på grunn av trafikkavvikling kunne velge ulike veier ned til Rådhusplassen.
På Rådhusplassen vil det etter paraden bli et familievennlig stand og scenearrangement med musikk, appeller fra deltagende organisasjoner og premieutdeling.

I følge EVU sine nettsider vil ordfører Fabian stang være med på arrangementet. Siden planen er at dette skal bli en årlig “happening” påstås det at han vil gi utfordringen videre til den Kinesiske hovedstaden Beijing I 2014.

Det vil bli utdelt diplom til alle deltagere dersom verdensrekorden settes. Dessuten vil Elbilforeningen dele ut flotte premier innenfor ulike klasser som generell deltagelse, flottest stylede bil, finest pyntede bil med mer.

Jeg har meldt meg på, og gleder meg til dette arrangementet. Jeg anbefaler alle som har el-bil om å gjøre det samme ved å følge linken nederst

Andre bidragsytere til verdensrekordforsøket er blant annet Norsk Elbilforening, Oslo Kommune, Astma og allergiforbundet, LHL, NAF og Zero

Guinness World Records vil være til stede for å gjøre rekorden offisiell.

Program for dagen

Meld deg på her

Kilder: Norsk elbilforening   Electric Vehicle Union   Guinness World Records   World EV Parade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *