Styr unna Mekonomen Kvickstop på Strømmen

Foto: Espen Frithjofsen

Skal du reparere bilen bør du velge et annet verksted enn Mekonomen Kvickstop på Strømmen.  


Jeg var i utgangspunktet fornøyd med dette verkstedet og har brukt det flere ganger i forbindelse med EU kontroll og småreparasjoner på en eldre bil. Da jeg skulle benytte meg av verkstedet sist gang ble opplevelsen dessverre en helt annen.

Motorlampa på en nyere Golf hadde begynt å lyse, og jeg nevnte dette for dem da jeg var innom med den andre bilen rett før påske. Da jeg spurte om de hadde greie på hva dette kunne være fikk jeg vite at det kunne dreie seg om en rekke større eller mindre feil, og at de måtte kjøre diagnose på bilen for å finne ut av dette. Det hørtes ut som at de hadde greie på hva de snakket om. Da de også kunne bekrefte at de kunne reparere slike feil på dagen, fikk jeg en god følelse av at jeg trygt kunne levere denne bilen her.

Rett etter påske valgte jeg å bestille time siden de kunne ta inn bilen allerede dagen etterpå. Merkeverksteder hadde 2 ukers ventetid. Jeg var derfor imponert over Kvickstop som kunne gi meg time så raskt. De forsikret meg også om at bilen ble reparert samme dag, og at deler ikke var noe problem da de fikk leveranser flere ganger om dagen. Veldig bra tenkte jeg.

Morgenen etter leverte jeg bilen klokken 7. Allerede rett over klokken 8 ringte det en person fra verkstedet og fortalte at de hadde funnet en feil ved bensininnsprøytningen, og at de måtte feilsøke videre. De lurte også på om jeg måtte ha tilbake bilen samme dag. Jeg ante en viss uro da de nettopp hadde lovet at bilen ble ferdig samme dag, og at dette var en av hovedgrunnene til at jeg valgte dette verkstedet. Jeg svarte derfor at dette var viktig for meg. Samtidig begynte jeg å forberede meg på at jeg nok kanskje måtte regne med at bilen ble stående en dag ekstra. Greit nok. Uforutsette ting kan skje.

Timene gikk og jeg hørte ikke mer. Etter klokken 15 gjorde jeg flere forsøk på å komme i kontakt med verkstedet, men ingen tok telefonen før nærmere klokken 16. Personen som tok telefonen ga røret videre til en motvillig mekaniker. Jeg hørte de diskuterte ivrig om hvem som skulle snakke med meg før mekanikeren omsider sa hallo. Da jeg spurte hva status var, ble jeg skikkelig urolig. Mekanikeren sa at han ikke hadde peiling. Han hadde prøvd å bytte noen greier og googlet feilen uten å finne noe interessant. Da jeg spurte om bilen ble ferdig i dag, sa han at det kunne jeg bare glemme. – Denne bilen blir ikke ferdig denne uka og kanskje ikke neste heller, sa han. Jeg merket at jeg begynte å bli veldig irritert. Ha sa videre at denne bilen bare var noe han hadde fått slengt etter seg og at han i hvert fall ikke hadde tid til å se noe mer på den. Jeg fikk en veldig dårlig følelse og bestemte meg for å dra opp å hente bilen.  En mekaniker som ikke kan gi et eneste svar om noen ting og har en holdning om at bilen min bare er noe han har fått slengt etter seg fikk jeg liten tiltro til.

Jeg tok bussen fra Oslo og ankom Kvickstop rundt klokken 17:30. Personen bak disken som jeg hadde hatt hyggelige samtaler med før, hadde fullstendig endret holdning til meg. Da jeg forklarte min misnøye og ba om en forklaring på hvordan de kunne opptre så usikre og uprofesjonelle som jeg hadde fått inntrykk av, at ingen avtaler ble holdt og at de ikke engang informerte om at bilen ikke ville bli reparert fikk jeg følgende svar.

Ja….dersom du har 35 000kr å legge ut for reparasjonen så kunne vi fiksa det. Dessuten har du ikke bestilt reparasjon. Du har bestilt en diagnose og bilen kan du få med deg nå.

Han mente altså at de hadde levert det de trengte. Da jeg konfronterte han med at jeg presiserte to ganger ved bestilling at bilen skulle repareres, (noe jeg egentlig trodde var en selvfølge når du leverer bilen på verksted) fikk jeg bare arrogant beskjed om at de ikke kunne gjøre alle til lags.

Hvor i all verden var logikken her, og hva slags svar er dette? Mekanikeren hadde plutselig ikke tid. Feilen var en helt annen enn den jeg var blitt informert om på begynnelsen av dagen, og ingen ville informere. Fant de ikke svaret på Google? Den diagnosen jeg angivelig hadde bestilt fikk jeg ikke noe svar på. Jeg la raskt to og to sammen og skjønte nå hvorfor de hadde kranglet om hvem som skulle ta røret da jeg ringte klokken 16. De klarte ikke å reparere bilen. De visste ikke hva som var feil, og ingen ville ta drittjobben med å informere. Hva slags reparasjon de 35 000 kronene angivelig skulle dekke fikk jeg heller ikke noe klart svar på.

Jeg konkluderer med at dette verkstedet er gode på EU-kontroller da bilene jeg har levert der kommer ut uten feil. Det er jo ikke så rart. Et verksted som ikke klarer å reparere feil, klarer vel heller ikke å finne dem. Å bruke diagnoseverktøy er de mestere på og feilkoder de ikke klarer å tyde eller gjøre noe med kan du få levert på løpende bånd.

Jeg anbefaler alle å styre unna Kvickstop på Strømmen. De gir inntrykk av å gi deg time raskt for så å ikke ha tid eller kompetanse til å reparere bilen din. De har en holdning til kunder som ikke er forenlig med vanlig folkeskikk eller god kundeservice. Et bilverksted av denne typen bør sitte på kompetansen som trengs for å reparere bilen din. Den kompetansen mangler her.

Jeg har også forsøkt å legge igjen en kommentar rundt min opplevelse på verkstedets Facebookside. Denne ble raskt sensurert bort.

Share
Share:
 • Mathias Velten

  Ikke veldig overrasket. Hent bilen din, kjør til Biltema og kjøp et diagnoseapparat og finn feilen selv. Slett feilkodene og se om de kommer tilbake. Tviler på at feilen er så eksotisk at det ikke er skrevet side opp og ned om det på nettet. Typisk at et verksted vil reparere alt mulig for å tjene på naive kunder. Det er sikkert feil på en sensor til noen hundre kroner, som du enkelt fikser selv. I verste fall kan du oppsøke et annet verksted og si konkret som de skal fikse.

 • Christian Helleberg

  Her må det jo ha vært en misforståelse, som du burde ha innsett spør du meg. Diagnosen kan de jo garantere når de blir ferdig med. Men å garantere ferdig bil før feilen er påvist? Det er det INGEN verksteder som gjør. Med mindre man har Snåsamannen som mekanikker. Har kun gode erfaringer med Kvikkstopp. Ikke mange verksteder som både kan fikse en gammel Amerikaner og års gammel tysker.

  • Espen Frithjofsen

   Leste du hva jeg skrev Christian?
   De klarte ikke å gi meg noen diagnose. De ville heller ikke innrømme dette. Jeg hadde avtale med verkstedet om at bilen skulle repareres. Som jeg også skrev, var jeg forberedt på at bilen kunne bli stående en dag ekstra selv om dette ikke var avtalen. Det var verkstedet selv som påstod at bilen ble reparert på dagen. Problemet var at verkstedet ikke klarte å finne feilen. I stedet for å si det som det var ble de unnvikende og kom de med påstander om både den ene og den andre feilen, og at de egentlig ikke hadde tid. Det ville ta uker å reparere den. Sannheten var at de ikke hadde peiling.
   Etter å måtte møte opp personlig for å få svar var det eneste de kunne fortelle meg at jeg sikkert ikke kunne legge ut 35 000 kr. for en reparasjon som de ikke kunne beskrive. Hvis du hadde vært fornøyd med en slik behandling så får det stå for din regning. Da har du ikke store forventninger. Man må kunne anta at et verksted klarer å finne feilen på bilen din når du leverer den inn. Bilen ble rett etterpå reparert på dagen på merkeverksted for en betydelig lavere sum.
   Mener du jeg burde innsett dette? I så fall er det jeg som er Snåsamannen 😉

   • Knut Strand

    Gi gjerne beskjed beskjed vis du finner feilen …den lyser på min vw å… 🙂